Spela spel

Spela spel och pussla är två aktiviteter som jag anser är bra för barnen. Dels tränas samarbetet mycket samt språket. Under spelat gång måste barnen kommunicera och komma över ens med varandra även om spelet i sig inte är riktat mot just språket.

Yasar och Adelina skulle lägga ett pussel som är en europakarta och barnen har ännu ingen insikt i hur vår karta ser ut. De utvecklande en egen strategi för hur de skulle slippa gissa sig till hur det skulle se ut och prova alla bitar. De kollade, som man sållar brukar, på omslaget, såg vilken färg landet skulle ha. Tittade på första bokstaven i landets namn och sedan hade de klurat ut vad de letade efter. T ex en rosa pusselbit där landet börjar på M. Det tog sin tid men efter ett tag löste de hela pusslet. Bra jobbat!

Förutom kartpusslet har vi haft spel med tärningar där vi tränar antalsuppfattning. Vi har spelat "med andra ord" där det går ut på att beskriva ett föremål utan att säga rätt ut vad det är. Får jag en bild på en fotboll kan jag säga att den är rund, man kan sparka på den osv... Barnen gillar spelet och det är utvecklande för deras språk.

Kommentera inlägget här :