Grej of the day

 

I måndags grejade vi om Turning Torso. Ledtråden var snurrat hus. När vi hade kommit fram till vad begreppet snurrat var så va det flera som kunde klura ut vad vi skulle prata om. 
Efter faktaberättelsen fick barnen hjälpas åt att komma på tre meningar om Turning Torso som jag sedan skrev upp på tavlan. När meningarna var klara påtalade jag att det ska vara stor bokstav först, mellanrum mellan orden och avsluta med punkt. 
Sedan fick barnen skriva av minst en mening och sedan rita till. I vanliga fall får barnen en faktaruta med text att klistra in i sin GotD-bok. 
I den här aktiviteten tränade vi på att lyssna och ta till oss fakta/information. Vi tränade på att bearbeta faktan för att kunna återberätta den. Vi tränade på att formulera korrekta meningar och skriva av dem. 
Vi tränade på att hålla rätt i pennan när vi skriver, forma bokstäver, ljuda ihop bokstavsljud till ord. Vi tränade på att hålla lagom mellanrum mellan orden när vi skriver och en del av oss tränade på att göra extra fina små bokstäver. 
Vi tränade på att kunna visualisera och rita av så som vi tycker att turning torso ser ut. Vilka färger är det som passar sig till bakgrund?  Listan kan göras lång! 

Kommentera inlägget här :