Havsutflykt

Vilken fantastisk dag vi har haft! En fin upplevelse! 
 
Bussen kom och hämtade oss imorse och det bubblade ur barnen. Alla pratade i mun på varandra och jag tror inte det var tyst en enda sekund. 
 
Vi kom fram till SEA-U där vi träffade våra guider Anders och Leo. Sedan fick vi höra en saga om Maneter, Krabbor och Räkor. Sedan fick barnen leka krabbor som samlade ihop skräp på havets botten och samtidigt passa sig för torsken Tora. 
Sedan delade vi upp oss i våra grupper och en grupp fick gå inomhus och pyssla och måla ihop fina fiskar och andra gruppen fick ta på sig vadarbyxor och bege sig ut i havet med håvarna. 
Efter första aktiviteten fikade vi och sedan bytte vi plats. 
 
I havet kunde vi hitta olika räkor, sötvattensmärla, tångräka, krabbor osv... Flera av barnen var väldigt försiktiga till en början och tyckte det var lite obehagligt i vattnet men allt eftersom vågade de sig längre och längre ut. En nyttig erfarenhet för många barn som nästan aldrig hade varit vid havet innan. 
 
Här kommer ett bildregn från dagen: 



 


Här gömmer vi oss från Tors Torsk!
 
Här får vi veta att det tar 450 år för en PET-flaska att fösrvinner från havet på naturlig väg. Tänk hur många fiskar som hinner äta ut av den och må dåligt. Släng inget skräp i naturen eller havet!





























De flesta barn i andra gruppen halkade på stenarna som låg på botten. Det gjorde ju att det kom vatten innan för vadarbyxorna och det rinner inte ut förrän man tar av sig byxorna. Jag har havet innanför byxorna sa ett barn!






Vi avslutade med att leta snäckor på stranden samt at leka en lek tillsammans på gräset.
 
Trevlig kväll! / Josefin