Havet

På onsdag åker vi till havet för exkursion. Vi ska till SEA-U som är ett marint kunskapscenter där vi ska får håva och undersöka vad som finns i havet.
Vi tjuvstartade lite idag och klutade lite på vad som egentligen lever i havet under ytan. Allt från krokodiler, valar och krabbor diskuterades. 
Vi pratade även om maneter och barnens erfarenheter kring de djuren. 

Vi avslutade med att måla maneter med vattenfärg! 




/ Josefin 

Lustfyllt lärande

Några av kilarna är het fotbollstokiga. Det spelas fotboll varenda eviga rast, från början till slut. Och det skrivs fotbollsspelaren namn på lappar som sätts upp på väggarna. Så nu tänkte jag att nu tar vi tillvara på detta och gör något av det. 
 
Jad började med att välja ut ett gäng fotbollsspelare om vi letade upp bilder på och skrev ut dem. Sedan har han skrivit vad de heter, vilket land de är ifrån, vilken klubb de spelar i osv... 
De andra blev såklart inspirerade och ville också göra olika böcker. Så nu sitter ett gäng av killarna och pysslar och skriver ihop böcker om fotboll eller lego ninjago. 
Killarna ljudar ihop ord och skriver hela meningar. Jag är så imponerad över hur mycket de har lärt sig och faktiskt kan efter ett helt år. En av killarna googlade själv upp en av spelarna idag för att ta reda på hur gammal han var! 
 
Böckerna är ännu inte riktigt klara, vi får väl se om det jobbas lika flitigt med dem imorgon!










 

Tekniska museet!

Då vädret inte riktigt var med oss i fredags valde vi att åka till Tekniska museet. Här kommer ett bildregn:










Ni glömmer väl inte knytkalaset som är på måndag kväll! / Josefin