Precis som vi är!

FN-dagen!

Igår den 24 oktober var det FN-dagen vilket vi uppmärksammade i förskoleklassen. Ingen av barnen hade tidigare hört talas om FN, vilket var ganska väntat. 

Jag berättade kort vad FN stod för och vilkea uppdrag de har och jobbar för. VIlka kloka barn som var med och diskuterade, ställde frågor och ville berätta. 

Vi pratade om att Alla barn har rätt att gå i skola. Vi diskuterade varför det är viktigt att gå i skolan och ifall de trodde att alla barn i hela världen gick i skolan. Många av barnen refererade till sina föräldrar och berättade att de inte fick gå i skolan när de var små. 

Vi pratade också om att Alla människor måste få mat och inte svälta. Här var det många synpunkter och flera barn visade empati och kom med förslag på hur vi skulle kunna göra. Det pratades också om att vi inte kan slänga så mycket mat efter oss i matsalen. 

Vi pratade till sist om att Alla människor har rätt att vara som de är, man får va pojke eller flicka, man får gilla olika saker och man får ha olika hudfärg. Att oavsett är vi alla lika bra, ingen är sämre eller bättre än någon annan. Man måste respektera alla sa ett barn. Man måste älska sig själv också sa ett annat barn. 

Barnen fick sedan måla av sig själva i en mall, vi pratde om hårfärg, ögonfärg, hudfärg, längd osv... Att vi alla var olika med att vi också var precis lika bra allehop. 

Jag glömde såklart ta kort på väggen där målningarna sitter, uppdaterar er med en bild imorgon!

 
Taggar: FN-dagen, Värdegrund, förskoleklass;

Han läser!

Här har vi ännu en som har knäckt läskoden!