Eiffeltorn och bakgrundsmålning

Tidigare i veckan ritade vi Eifeltorn med blyerts. Jag ritat ett steg i taget på tavlan som barnen sedan ritar efter på sitt papper. 

Till sist när alla stegen har ritats så fanns där ett tjusigt Eifeltorn på pappret. 
Jag brukar aldrig berätta från början vad det är det ska bli utan det brukar bli en glad överraskning efter hälften av stegen. 

När tornet var färdigt fick de fylla i linjerna med tuschpenna och sedan klippa ut det.

I dag målade vi sedan en bakgrund till Eiffeltornet. Vi pratade först om vad en bakgrund är. Hur det kan se olika ut beroende på ifall man väljer att måla mycket gräs eller mycket himmel på sitt papper. 

Efter lovet ska vi sätta fast tornet på bakgrundspappret. 

Mönster och en alla hjärtans dag-hälsning!

I tisdags fortsatte vi att arbeta med mönster. Glenn visade och förklarade framme vid tavlan och barnen fick förklara och berätta hur olika mönster skulle fortsätta. Vi har hittils pratat om färgmönster till största del. Vi får se hur vi fortsätter att arbeta. 

Eftersom det var alla hjärtansdag blev det pyssel med hjärtan. Barnen fick pärla piprensare som sedan veks till ett hjärta. Vi fortsatte mönster-tänket och pärlade fina mönster. En del barn körde varannan färg med två färger. Några barn hade 3 eller 4 olika färger. Fantastiskt fina hjärtan blev det!

 

Veckan gick fort....

 

Veckan gick otroligt fort och bloggen blev lidande. Här kommer ett gäng bilder från dagarna. 
Här tränar vi på att samarbeta och att berömma varandra. Behovet av att träna på att lyssna på varandra är stort upptäckte jag. Efter arbetsstuden utvärderade vi den med hjälp av några frågor.
1. Fick alla prata?
2. Lyssnade ni på alla?
3. Hjälpte alla till? 
4. Berömde ni varandra?
Jag som pedagog fick leda samtalen för att det inte skulle bli utpekande mot något barn. Vi fortsätter att träna på att samarbeta nästa vecka. 
Vår äventyrare Amandus är just nu i Paris, Frankrike. Vi började med att måla flaggor och pärla Eifeltorn. 
 
I tisdags var vi på Bellevuebiblioteket och hälsade på. Vi lyssnade på en saga om lille Herr Räv som försökte ta sig in på biblioteket för att äta böcker. Sedan fick vi spana lite ute band böckerna och till sist fick vi en present med oss hem. 
Och så kom ju snön! Barnen hade kläder med sig för att vistas ute länge, vilket var superbra. Tummen upp för det! 
Vi lekte och åkte pulka ute i snön i torsdags! En fantastiskt rolig timme!