Trolldeg!

Förra veckan jobbade vi med trolldeg. Barnen gjorde flera fina bokstäver som sen torkades i ugnen. Dagen efter målade och glittrade vi bokstäverna, nu hänger de fint i taket i klassrummet. 



Första ljudet

Idag jobbade vi med barnens första ljud i deras namn.
Alla fick skriva sin bokstav stort på pappret sen fick de var och en komma på ord som också börjar på deras bokstav. 
Barnen fick den ljuda ihop och skriva orden på pappret. Det är inte så noga om alla bokstäver inte kommer med i ett ord så länge barnen försöker ljuda och skriva så räcker det långt. 





Veckobrev!

Hej föräldrar!                                                                                                 Vecka 39

Jag tackar för ett trevligt föräldramöte i tisdags. För er som inte var där så diskuterade vi lite om hur skoldagen ser ut, hur klassen fungerar, vad vi jobbar med just nu osv.. . 

Ni har väldigt trevliga barn som just nu fungerar väldigt bra tillsammans.

Skolarbete

Vi har tränat lite extra på bokstaven M denna veckan. Vi tittade också på vad sammansatta ord är för något, två enskilda ord som tillsammans bildar ett nytt. T ex fotboll, julklapp, snögubbe osv.. Vi har även tränat lite extra på att räkna ljuden i olika ord,t ex B-o-ll. 

Inom matten har vi jobbat med begreppen flest/färre & minst/mest. 

Solen har vi haft fokus på i rymdprojektet, finns bilder på bloggen, titta där!

Fredagar

Eftersom grupp två i f-klassen är de barn som går längst på hela skolan på fredagarna har jag bestämt mig för att köra hela klassen tillsammans mellan 8:30-13. 

Det har varit lite svårt att koncentrera sig på just fredagseftermiddagen så vi provar såhär istället. 

Så de barn som inte är på fritids ska hämtas kl 13:00. 

 Ytterkläder

Som ni märker är det ett väldigt skiftade väder nu. Jag vill att alla barnen har jacka med sig, vi kommer vara utomhus mycket nu. Se till att barnen har ordentliga kläder med sig. 

 Studiedag

Nu på tisdag, 29/9, är det studiedag på skolan. Fritids är öppet som vanligt. Så de barn som inte är inskrivna på fritids ska vara hemma. Fritidsbarnen får gärna meddela ifall de också ska vara lediga. 

Bloggen

Ni glömmer väl inte kolla klassens blogg? 

Funkar smidigt att ha som favoritsida i mobilen. Barnen ber mig ofta ta kort på deras grejer och lägga upp. Adressen är www.bellenfklass.blogg.se

Trevlig helg! / Josefin