Ny vecka!

Måndag igen, och vilken måndag vi har haft! 
I halvklasserna har vi arbetat med matematik, höga tal och siffror. 
Att efter en 9 börjar det alltid om igen, t ex efter 29 kommer 30, effter 39 kommer 40 osv.
Som ett barn sa När man var liten trodde jag alltid att det hetter tjugotio. Men nu vet jag ju att det är 30 istället.
Fantastisk av barnen att kunna se sin egen utveckling så, att de kopplar sina tidigare kunskaper och erfaraneheter till det vi lär oss nu. I eftermiddags sa ett barn att tjugotolv är ju trettiotvå. Även det är ett fint exempel på hur de funderar kring sina nya kunskaper. 
 
Vi har fortsatt att läsa Lasse-Maja, barnen tycker den är spännande och även fast vi läste en lång stund ville de höra mer. Snart vet vi vem tjuven är! 
 
Och på tal om tjuv! Vi upptäckte att det fattades bokstäver i klassrummet. Och sen kom Lisa, hon berättade att det fanns en tjuv på skolan. För någon hade tagit bokstaven L, så nu heter hon bara Isa. J va också borta, så jag heter bara Osefin. Jad upptäckte då att både J och A va borta så han heter bara D. Jobbigt läge, så nu måste vi klura ut vem som är tjuven. Fortsättning följer! 
 
En annan sak: Idag lämnade skolsköterskan ut lappar med tider. Där står det när ni är välkomna på hälsosamtal. Det är viktigt att ni kommer minst en förälder. Kan ni inte så får ni ringa Jane, skolsköterskan, och ändra tiden. 
 
Trevlig måndag!
 
/ Josefin 

Kommentera inlägget här :