Grej of the day!

Idag har vi börjat med en ny sak under lektionerna, Grej of the day! Som förkortas GoTd.

Det är små korta lektioner som kan handla om precis vad som helst, personer, djur, platser, händelser osv. Jag visar bilder, berättar lite fakta, visar och pekar på kartor. Sedan får barnen en faktatext som de klistrar in i sin nya GoTd-bok. De får rita en bild till och vi sätter upp vad vi pratat om på väggen så att vi ska påminnas. Men dagen innan vi ska ha en Grej of the day får barnen en ledtråd om vad den ska handla om. Idag fick barnen ledtråden innan rasten, den löd: Smalt djur! 

Idag "grejade" vi alltså om ormar. Vi pratade om hur mång olika sorters ormar det fanns, var de lever, vad de äter, storlek, vilka olika sorter som finns i Sveriges osv.. 
Efter att jag hade berättat om ormar kom barnen med berättelser om deras upplevelser med ormar, ställde fler frågor och ville veta mer. 

Det sista barnen får i uppift vid en Grej of the Day är att berätta något för en vuxen där hemma som de lärde sig. Så berättar de om ormar idag vet ni varför! När man berättar sin nyvunna kunskap vidare förstärks den hos barnen, det blir en repetition och man glömmer inte bort den lika lätt. 

Barnen gillade Grej of the day och hela klassen gjorde Tummen upp när vi utvärderade efteråt. 

 

 
Taggar: GoTd, Grej of the day;

Kommentera inlägget här :